Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2019: wat je deze week nog allemaal mag verwachten

6 november 2019

De eerste Boekenbeursweek was weer bijzonder boeiend. Er waren talloze ontmoetingen tussen auteurs en lezers, honderden handtekeningen werden uitgedeeld, de auteurspodia trokken veel geïnteresseerden en ook onze evenementen in Hal 4XL waren succesvol. Na twee dagen rust vliegen we er terug in voor zes dagen vol boekenplezier. Ontdek hier wie en wat je allemaal mag verwachten.

Welke auteurs mag je verwachten?

Ook in de tweede helft van de Boekenbeurs kan je weer in contact komen met al je favoriete auteurs. Dit jaar kan je zelfs met hen op audiotour door de Boekenbeurs (o.a. Kim Duchateau, Vincent Van Meenen, ...) en op café (Herman Brusselmans, Kristien Hemmerechts, Stefan Brijs, ...). Het volledige programma voor deze activiteiten vind je hier.

Deze editie brengen we onze schrijvers op verschillende manieren in de aandacht. Zo zetten we elke dag op onze homepagina een debutant in de kijker en laten we hen aan het woord in interviews in onze dagkranten en op onze Boekenbeursblog.

Nog een paar namen nodig om je te overtuigen? Wat dacht je van Saskia De Coster, Oek De Jong, Jill Mansell, Merho en Cath Luyten? Kijk zeker of jouw favoriete auteur ook aanwezig zal zijn.

Geert Mak in 4XL (6 november)

Nadat topnamen Donna Hay, Bill Bryson en Dirk De Wachter hun opwachting al maakten in de nieuwe Hal 4XL, gaat Knack in gesprek met Geert Mak over zijn nieuwste boek Grote verwachtingen – In Europa 1999-2019. Meer info en tickets vind je op de aparte event-pagina.

scholenprogramma

Scholenprogramma (7 en 8 november)

Op donderdag 7 en vrijdag 8 november vindt overdag het scholenprogramma op de Boekenbeurs plaats. Leerlingen worden er o.a. via de Boek 'n Toer rondgeleid op de Boekenbeurs of kunnen op speeddate met auteurs en illustratoren.

Nacht van de Kennis (7 november)

Tijdens de nocturne van 7 november kan je op de Boekenbeurs ook terecht voor de Nacht Van de Kennis. Deze avond kan je op al onze podia terecht voor interessante lezingen en educatieve workshops. Bekijk het volledige programma hier: https://www.boekenbeurs.be/programma/nacht-van-de-kennis/7-november.

Poëzienocturne (7 november)

Een avond vol poëzie, van nieuw talent en gevestigde waarden: van 19u30 tot 20u10: Bart Moeyaert, Jens Meijen, Ivo Van Strijtem, Kurt De Boodt en Pieter De Bruijn. Van 20u10  tot 21u05: Koen Stassijns, Frederik Lucien De Laere, Moya De Feyter, Max Greyson, Akim a.j. Willems en Shari Van Goethem. Presentator Gudrun De Geyter gaat in gesprek met de dichters en treedt op als ceremoniemeester om al dit poëtische geweld in goede banen te leiden. Meer info vind je hier.

Dag van het Gezin (9 november)

Op 9 november vult de Gezinsbond de programmatie in van de Boek-O-Drôme. Zij brengen o.a. items rond sterrenkindjes, Rode Neuzen-dag en over beweging bij jongeren. Het volledige programma kan je hier raadplegen. 

Dag van Plus Magazine (9 november)

Dezelfde dag kan je in Het Open Boek verschillende lezingen bijwonen, die georganiseerd zijn in samenwerking met Plus Magazine. Wat is een zorgvolmacht? Hoe wordt je fitter in 100 dagen? En wat is de invloed van gezond eten op de levensverwachtingen? Kom de antwoorden op deze en andere vragen te weten. Hier is het programma van deze dag. 

Feest voor en met Bart Moeyaert (10 november)

2019 wordt voor Bart Moeyaert een jaar om niet snel te vergeten. Op 2 april won hij de Astrid Lindgren Memorial Award. Deze prijs wordt ook wel de Nobelprijs voor kinder- en jeugdliteratuur genoemd. We zetten Bart op de Boekenbeurs dan ook graag extra in de bloemetjes.

Op zondag 10 november tussen 11u en 13u komt Bart naar de Boek-O-Drôme, waar hij 15 originele vragen zal beantwoorden die ons werden toegezonden. Freek Braeckman is de gastheer van deze bijzondere talkshow. Kijk hier voor meer informatie.

Knackdag (10 november)

Tijdens de Knackdag op 10 november nodigt Knack een heleboel interessante auteurs uit over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van alzheimer tot ouderschap, van burgerparticipatie tot vogelspotting. Bekijk hun programmatie voor het Open Boek hier.