Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Een kleine geschiedenis van bijna alles over Bill Bryson

Misschien overdrijven we in de titel een klein beetje, maar we gaan toch een poging doen om deze topauteur in geuren en kleuren te beschrijven.

Op zaterdag 2 november om 14 uur komt Brill Bryson naar hal 4XL op de Boekenbeurs. Bryson komt er zijn nieuwste boek Het lichaam. Een reisgids (Atlas Contact via VBK België) voorstellen, waarin hij de lezer mee op reis neemt door ons eigen lichaam.

Het is niet de eerste keer dat Bryson een wetenschappelijk boek schrijft. In 2003 verscheen Een kleine geschiedenis van bijna alles, waarin verschillende aspecten van de wetenschap aan bod komen. Van astronomie tot chemie, van de invloed van natuurrampen tot de beschrijving van bekende wetenschappers… op een komische wijze weet Bryson deze onderwerpen op een luchtige manier over te brengen naar de lezer. Hij won er dan ook de Aventis-prijs van de Royal Society Prizes for Sciences Books mee en de Descartesprijs voor wetenschapscommunicatie van de Europese unie.

Brysons oeuvre omvat veel meer dan enkel populairwetenschappelijke boeken. Zo schreef hij onder meer boeken over Engeland, de Verenigde Staten en Australië. Zijn boek over Engeland, Een klein eiland, werd in 2003 door Britse lezers verkozen tot boek dat het best de staat en identiteit van het Verenigd Koninkrijk weergeeft. Veel van deze boeken zijn gebaseerd op eigen reiservaringen en op de periodes dat hij met zijn gezin in Amerika en het Verenigd Koninkrijk gewoond heeft. Ook de memoire Het wonderbaarlijke leven van de Thunderbolt Kid is gebaseerd op zijn eigen jeugd.

Daarnaast schrijft hij ook humoristische boeken over de Engelse taal. Zo onderzoekt hij de oorsprong van zowel het Britse als Amerikaanse Engels en heeft hij een eigen woordenboek met lastige Engelse woorden.

Wie op zaterdag 2 november een exemplaar van Bryson's werk wil laten signeren, kan zich aanmelden op de stand van Veen, Bosch & Keuning (stand 401). Om 16u30 stipt word je begeleid naar Hal 4XL voor een korte signeersessie.

Foto: Catherine Williams

Haal je tickets in huis voor de exclusieve lezing met Bill Bryson!

Rep je naar onze webshop om zeker te zijn van jouw plaats in onze nieuwe hal 4XL.

Koop hier je tickets