Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Debutant in de kijker: Lara Reims

In Upgrade van Lara Reims maken we kennis met Rémi. Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom. 

Wat was je grootste verwondering bij de realisatie van jouw eerste boek? Is er iets waardoor je verrast was?

Het geluksgevoel als je merkt dat je een lezer geraakt hebt. Daar droom je van, maar als het lukt is dat geweldig om te ervaren. Naast het schrijven zelf natuurlijk. Dat voelt als vliegen, praten tegen je beste vriend, met de meest authentieke stem die je hebt.

Wie zijn jouw helden? Wie heeft jouw boeken/stijl geïnspireerd?

Ik heb er veel. Als inspiratie voor Upgrade en de andere boeken over Rémi, gaat het vooral om jeugdboeken. De boeken die van mij een lezer maakten. Die me naar een andere wereld brachten. Dat waren de boeken van Tonke Dragt, Roald Dahl, Astrid Lindgren en Thea Beckman. En Alleen op de wereld. Die boeken staan nog steeds in mijn kast. Later kwamen daar Harry Potter en de Noorderlichttrilogie van Philip Pullman bij, en nog een heleboel andere boeken.

Hoe voelt het om de stap te zetten van Boekenbeursbezoeker naar auteur? Kijk je anders aan tegen de beurs?

Als een droom die uitkomt. Ik zal er in een lichte staat van verwondering rondlopen. En nog gerichter zoeken naar boeken waar ik van kan leren. Verder zal me tussen de boeken bevinden even fantastisch zijn als altijd, met dit keer als extraatje een stiekeme, verborgen grijns dat er nu ook een echt, heusig boek van mij ligt.

Welke auteurs wil je zelf ontmoeten op de Boekenbeurs dit jaar?

Naast mij collega’s van HamleyBooks hoop ik veel andere jeugdboekenschrijvers te zien. Het werk van Joke van Leeuwen bewonder ik heel erg. En ik zie dat Bill Bryson komt…

Welke leestips van dit jaar kan je de mensen aanraden?

Het tweede deel van Het boek van Stof van Pullman komt er aan. Die staat bij mij al in de pre-order ;). Ook De Knerpers van Tom Fletcher vind ik een aanrader. Voor kinderen die de ruimte in willen – en wie wil dat nou niet-  raad ik graag het nieuwe prentenboek over André het autronautje van André Kuipers aan. Voor liefhebbers van spannende YA boeken over dans: De trilogie van Chinouk Thijssen, deel drie, Dance or Die is net verschenen. Voor liefhebbers van een menselijk verhaal over de gevolgen van klimaatverandering: Stof van Joanne Carlton. Voor liefhebbers van een bijzonder sprookje: Day-Dreamer van Luna van Roosen. Verder heb ik zelf dit jaar ook nog erg genoten van De goede zoon van Rob van Essen, van Mythos en Helden van Stephen Fry.

Je kunt kennismaken met Rémi en Lara Reims op:

15u – 16u > Leesclub Hamley Books, Rode zaal, 2e verdieping

16u – 17u > Signeersessie, Lannoo-stand, Hal 3, Stand 316

Benieuwd naar andere debutanten?

Meer info vind je hier